Els treballs municipals per reparar camins rurals arriben al Camí del Molí dels Pobres de Campanar

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Valencià. Por conveniencia del espectador, a continuación se muestra el contenido en el idioma alternativo. Puede hacer clic en el enlace para cambiar el idioma activo.

Alejandro Ramon ha comprovat in situ els treballs per condicionar més de mig quilòmetre de camí entre la Partida de Dalt i el carrer del Pare Barranco

Els treballs del Consell Agrari Municipal per reparar diversos camins rurals “en resposta a la reivindicació històrica d’agricultors i agricultores valencianes han arribat esta setmana a l’horta productiva del barri de Campanar”, més concretament al Camí del Molí dels Pobres, en un tram de més de mig quilòmetre que unix el carrer del Pare Barranco i la Partida de Dalt.

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha explicat que l’objectiu d’estes intervencions és “deixar en perfectes condicions estos camins rurals perquè puguen ser transitats fàcilment amb maquinària agrícola tot i que ploga i es mulle la terra”.

“Aquesta actuació té gran importància, ja que aquesta infraestructura vertebra tota l’horta de Campanar, de nord a sud, i dona accés a una gran quantitat de camps. L’estat d’aquest camí era un camí de terra i, per tant, quan plovia presentava dificultats per a poder entrar amb la maquinària agrícola a treballar o a collir els camps de la zona. El que fem és garantir l’accés a aquests camps i que els llauradors tinguen una millor infraestructura per a poder conrear els camps de l’horta de Camparar”, ha explicat el regidor sobre aquesta campanya de millora de camins agrícoles.

A més, ha destacat la coordinació amb la Comunitat de Regants del Túria i ha subratllat que esta intervenció de millora se suma a la ja realitzada entre Pinedo i el Saler.

En concret, durant el mes de setembre ja es va procedir a reparar els camins rurals de la marjal en la zona situada entre els pobles de Pinedo i el Saler, en una zona arrossera que abastava una superfície total de 54.440 metres quadrats sumant els camins del Cavalló, de l’Angle, vora autopista, Alonsos, del Navero i de Míriam. A estos se suma ara el camí de Campanar amb 545 metres de llargària.

Els treballs per condicionar i adequar els camins rurals s’estendran fins el pròxim mes de desembre i compten amb un pressupost total de 70.163,06 euros, IVA inclòs.