Cicle de cinema documental en Defensa del Territori

Quan:
6 febrer, 2018 @ 6:30 pm – 29 març, 2018 @ 8:00 pm
2018-02-06T18:30:00+01:00
2018-03-29T20:00:00+02:00
On:
Diversos llocs València
Contacte:

Aquest cicle es planteja des del marc de l’actual campanya promoguda per la plataforma Horta és Futur. NO a la ZAL del Port a la Punta, de la qual formen part més de 40 col·lectius i associacions del territori valencià, i que insta la paralització d’aquest pla urbanístic que ha tornat a revisar-se per a executar-se, després de les expropiacions i d’anys d’abandonament, amb diverses sentències que el declaraven nul, i que acabarà per soterrar sota l’asfalt aquesta zona. Es vol aturar aquest pla i repensar col·lectivament el seu futur, inevitablement verd i viu, de connexió amb l’antic llit del riu Túria i el parc natural de l’Albufera.

D’aquesta manera pretenem:

  • Generar una eina per a visibilitzar altres conflictes territorials en diferents parts del món i així establir referents de lluites i resistències.
  • Reflexionar col·lectivament sobre el model territorial desenvolupista hegemònic actual i analitzar les seues causes i conseqüències.
  • Posar al centre les veus, vides i històries de les persones que hi ha darrere de cada decisió urbanística com a part de la nostra memòria col·lectiva.
  • Difondre diferents projectes alternatius que proposen una altra manera d’entendre el model territorial i el seu “desenvolupament”, des d’una perspectiva de necessitats reals i de respecte amb l’entorn i els éssers que hi vivim.

Podeu descarregar la programació en el següent enllaç: programació en PDF