Banc de Terres de València

Què és?

El Banc de Terres Agrícoles de València és un registre administratiu municipal de caràcter públic que està format per parcel·les aptes per a l’explotació agrícola la propietat de les quals ha sol·licitat voluntàriament la inclusió en el banc de terres. Aquest registre funcionarà com un instrument per a posar en contacte l’oferta i la demanda de parcel·les cultivades o cultivables ubicades al terme municipal de València.

Per a què?

La creació del banc de terres pretén incentivar a la propietat de parcel·les abandonades, en risc d’abandó o en producció a posar-les en cultiu per terceres persones, la qual cosa suposaria una disminució dels problemes ambientals i socioeconòmics: l’increment del risc d’incendi, la proliferació de plagues i de rosegadors, l’erosió del sòl, la proliferació d’abocaments incontrolats de deixalles, la degradació paisatgística, etc., alhora que evitar la pèrdua de bagatge i tradició cultural que suposaria la interrupció en la transmissió a les futures generacions dels coneixements de les pràctiques agrícoles associades.

Beneficis

RENDIBILITAT ECONÓMICA
· La propietat legal de parcel·les poden incloure-les al Banc de Terres de forma voluntària i gratuïta.
· Podran obtindre nous ingressos, evitar costs de manteniment i mantindre la capacitat agronòmica i productiva de les seues terres gràcies al seu arrendament.

FORMALITZACIÓ D’ARRENDAMENTS
· Formalitzar l’arrendament mitjançant un document adaptat a les característiques de la parcel·la i necessitats de la propietat.
· 
Sol·licitar la retirada de la parcel·la del Banc de Terres en qualsevol moment. En el cas de tindre la terra arrendada s’haurà de respectar el termini previst en l’acord.

SERVEI D’ACOMPANYAMENT
· El Banc de Terres és una ferramenta gratuïta que posa a l’abast de la propietat models de contracte, una plataforma web on publicar l’oferta i un servei de mediació.
· Ofereix assessorament gratuït per garantir la formalització del acord adaptat a les necessitats de les parts.
· La propietat de les finques no s’alterarà, mantenint els drets i les obligacions de la propietat.

SERVEI D’INTERMEDIACIÓ
· Ofereix un servei d’intermediació gratuït per la gestió i resolució dels conflictes que pugen donar-se.

Tens camps que no treballes i t’agradaria llogar-los?

 

Consulta’ns com fer-ho al telèfon gratuït d’atenció (010 extensió 3203)
o dona’t d’alta directament al servei a través del portal:

Vols llogar camps?

Dona’t d’alta directament al servei a través del portal:

i consulta el mapa on-line de camps disponible.