Les Tires de Comptar formen part, de manera destacada, del conjunt de tradicions locals tossudament resilients que conformen i mantenen la identitat i singularitat de la nostra ciutat contra la inèrcia globalitzadora inherent a una gran ciutat.

Aquestes plataformes, on llauradors i llauradores de l’Horta de València exerceixen el dret de venda directa del seu producte hortofruitícola, són l’expressió d’un dret compartit amb entre tota la ciutadania valenciana. No només representa un dret per a les persones que sostenen el nostre patrimoni natural i productiu més preuat -l’Horta de València- de vendre els seus productes de manera directa sinó que també representa per al conjunt de la ciutat el dret d’accés a un producte alimentari fresc, pròxim, de temporada.

Es perd en el temps i en la memòria quan i com va començar la tradició. Segurament acompanya la ciutat de València des dels seus orígens inextricablement lligats amb l’Horta. Actualment el costum es manifesta cada matinada en Mercavalència on una mitjana de tres-centes persones s’hi apleguen per oferir el seu producte acabat de collir a les parades dels mercats municipals i al xicotet comerç local que a primera hora del matí el posaran a la venda amb una frescor insuperable. Però també pren forma en les proximitats de dos mercats municipals de districte. En el Cabanyal al llarg de la setmana, i de segur dijous i dissabte de matí, «de tota la vida», des de fa uns mesos, en el mercat de Mossén Sorell al barri del Carme cada dissabte de matí.

Horaris

Mossen Sorell: matins de dissabte de 8 a 14h
Cabanyal: De dijous a dissabte 8 a 14h

Productores i productors